Başka Boyuta Açılan Kara Kapı

Başka boyuta açılan kara kapı

Evrenin en büyük sırrını kara delikler içinde barındırıyor. Bilim adamlarına göre kara delikler zamanın büküldüğü ve başka bir boyuta kapıların açıldığı noktalar.
Öyle bir yoğunluğa sahipler ki ışığı dahi yutuyorlar. Bu sebeple de kara delikler asla fotoğraflanamıyor.

Başka boyuta açılan kara kapı

Evrenin en büyük sırrını kara delikler içinde barındırıyor. Bilim adamlarına göre kara delikler zamanın büküldüğü ve başka bir boyuta kapıların açıldığı noktalar.
NASIL OLUŞUYORLAR?
Bilim adamlarına göre kara delikler bir yıldızın yakıtını bitirmesi sonucu kendi içine çökmesiyle meydana geliyor. 
Bu çökme işlemi sonucunda bir toplu iğne başı büyüklüğünde bir alana milyonlarca dünyanın kütlesinin sıkıştırıldığı bir yapı oluşur. O nokta öyle bir çekim gücüne sahip oluyor ki herşeyi yiyip yutuyor. 
Başka boyuta açılan kara kapı
Kara delikler bilim dünyasının esrarını çözmeyi en çok arzu ettiği evrenin en gizemli bölgeleri. 

ASLA FOTOĞRAFLANAMAZ

Yapılan tüm çalışmalara rağmen bu delikleri görüntülemek dahi mümkün olamıyor. Çünkü şiddetli çekim gücü bırakın gezegenleri ışığı dahi yutuyor. 
Kara Deliklerin mevcudiyeti, teorik ve matematiksel olarak ispatlanmıştır. Ancak bir Kara Delik doğrudan gözlenemez, fotoğrafı çekilemez, çünkü ışık dahi, Kara Deliğin çekim gücünü aşıp ufuk hattından dışarıya çıkamaz.
Yani Kara Deliklerin, var olduğuna dair direkt kanıt bulunamaz ancak Kara Delik, yakınlarında bulunan izlenebilir materyal (Yıldızlar, gazlar, tozlar, ışık) üzerindeki, değişim ve etkiler gözlenerek tespit edilir.
ZAMANI BÜKEBİLİYOR
Kara deliklerin ağırlığı öylesine muazzam bir boyuttadır ki bildiğimiz evrenin ve zamanın çok büyük bir şekilde bükülmesine neden olur. Bu bükülme çok güçlü bir çekim alanı oluşturur ve etkisine giren her şeyi kendisine çeker. Bu çekimlede gücü sürekli artar.
BAŞKA BİR BOYUTUN KAPISI MI?
Bilim adamlarının bir kısmı oluşan kütlenin bilinen zaman ve evreni delerek başka bir boyuta açılan bir kapı oluşturacağını söylüyor. Diğer grup ise bu ortamda hayatta kalmanın mümkün olamayacağını oluşan çekim gücünün çok fazla olması nedeniyle yakalanan herşeyin toplu iğne başı kadar bir ortamda sıkıştırılıp kalacağını savunuyorlar.
EN AZ 33 TANE VAR
Gökbilimcilerin yaptığı son keşiflere göre uzak galaksilerin merkezinde en az 33 büyük kara delik bulunuyor. 
Teksas Üniversitesi araştırmacılarına göre merkezi etrafında yıldız kümeleri bulunan büyük galaksilerin, ağırlığı bir milyar güneşe veya daha fazlasına eşit büyüklükte kara deliklere sahip olduğu sanılıyor.


EmoticonEmoticon